Jump to content

Nem kellettek, bedobták őket a konténerbe

2017. 07. 25. 06:00

A felelős állattartáshoz az is szükséges, hogy végiggondolja a gazdi, mit szeretne kedvencével. Szeretne utódokat? Ha nem, akkor az ivartalanítással ez megoldható.

Csakhogy ez még mindig nem mindegyik gazdinak alapgondolata. Sokan nem szánnak pénzt kedvencük ivartalanítására, és a nem kívánt kölykök gondot jelentenek. A legáltalánosabban menhelyre viszik a kölyköket és persze az is előfordul hogy más, kegyetlen módon kívánnak a az újdonsült állatoktól megszabadulni.

Szatyorba, dobozba, magukra hagyva a sorsra és a netalán arra járó emberek megmentésére bízzák a szegény apróságok életét. Egy hazai település ruhagyűjtő konténeréből is baljós visítást lehetett hallani. A lakosok által elzárt konténer arra szolgál, hogy a megunt ruhaneműket abba gyűjtve, azt rászorulók számára továbbítják. Ilyen módon természetesen le van lakatolva. Csakhogy a kétségbeesett visítás több ember szívét megindította, így a járókelők segítséget kértek, hogy az apró állatot kimenthessék. Végül a helyi tűzoltók vállalták, hogy a lakattól megszabadítják a konténert, így szembesülhettek azzal, hogy nem egy kölyök, hanem egyenesen öt kiskutyát dobtak a ruhák közé.

Az állatmentők azonnal gondozásukba vették az apróságokat, akiknek még szükségük volt az anyatejre. A lehető legjobb történt, ugyanis egy helyi lakos jelezte, hogy anyakutyájának rengeteg teje van, így azonnal tudja táplálni a kölyköket.

Történhetett volna nagyon rossz is, de hála a járókelőknek, a tűzoltóknak, az állatvédőknek és az ideiglenes mamának, a kiskutyák sorsa jóra fordult.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)