Jump to content

Az életben maradásért le kellett mondania kedvencéről

2017. 08. 05. 19:00

A szegénység nagyon sok gyerek életét megkeseríti. Számukra nem az a legnagyobb tragédia, ha nincs wifi, hanem hogy még a segítség is több kilométerre van tőlük.

Bizony, a mélyszegénység nem ritka a Dél-afrikai Köztársaságban. Fokváros egyik nagyon szegény részében él az a fiú, aki mindennél jobban értékeli az, amije van. Kiskutyája élete pedig veszélyben volt. Nem látott más lehetőséget, mintsem, hogy az állatmentőkhöz forduljon segítségért. Habár az állatokat segítő szervezet tagjai néhány naponta kilátogatnak a szegénynegyedbe, addig nem várhatott, mert kedvence elpusztult volna.

Nem volt más választása, a 13 éves gyermek útra kelt kedvencével, hogy esélyt adjon neki a túlélésre. Amikor az állatmentőkhöz ért, akkor mondta a fiú, hogy nem tudja etetni kutyusát. Valameddig ugyan tudta etetni, de nem hagyhatta, hogy a kezei között haljon éhen a kiskutya. Bármennyire is a szívéhez nőtt az eb, ha életben akarta tudni, akkor állatorvoshoz kell vinnie. Nemcsak alultáplált volt a kutyus, de megfelelő védőoltások hiányában még komoly fertőzéssel is küzdött az állat. A fiú igazi hős, hiszen imádott kutyáját meg akarta menteni, ezért kilométereket tett meg, hogy biztonságban tudja. Azt is felismerte, hogy vissza nem viheti oda, ahol nem tudja megfelelően ellátni, így lemondott róla, pedig a szíve szakadt meg.

Azóta a kórosan sovány és beteg kutyus felgyógyult, hízott és új gazdira talált.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)