Jump to content

Ártalmas lehet kedvenceink számára, legyél felelős gazdi!

2017. 08. 08. 06:00

Szeretjük őket, azért osztjuk meg lakásunkat kedvenceinkkel. Mindegy, hogy azok két- vagy négylábúak, netán páncéljuk, csőrük van, a legjobbat szeretnénk nekik.

Az igazán állatbolondok tényleg családtagként tekintenek kutyáikra, macskáikra, tengerimalacukra (még sokáig folytathatnánk). Ha jól akarjuk csinálni, bizony kiadásokkal is jár, ám az a sok szeretet, amivel elárasztanak minket, vagy azok a mókás pillanatok, minden költséget feledtetnek.

Otthonunk olyan körülményeket teremtünk meg, amelyben a kedvencek is feltalálják, és jól érzik magukat. Csakhogy a felelős gazdi is hibázhat, ha olyan tárgyat hagy szabadon, amely az állatok számára veszélyes.

Ha tehát igazán körültekintők akarunk lenni, akkor tegyük zárható helyre az elemeket, mindegy hogy az elhasznált vagy még új, szigorúan tartsa távol kedvencétől. Az alkálifémek nagy veszélyt jelentenek kutyára és macskára egyaránt.

Ha gyerkőc is van a háznál, akkor már megszokott, hogy a takarítószereket is elzárva tartjuk. Ám ha csak állattal osztjuk meg a fedelet, akkor is pontosan így kell eljárni.

Ha az autót kell bütykölni és fagyálló folyadékot kell használni, feltétlenül gondoskodjon arról, hogy kedvence a közelébe se érjen. Kis mennyiségű is végzetes lehet az állatoknak.

A játékos kutyusok minden fel tudnak habzsolni, amit csak látnak. Mindegy, hogy az nem is ehető, nyelik. A fémpénzek azonban kárt okozhatnak létfontosságú szervekben, ezért azt is mindig gondosan rakjuk el.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)