Jump to content

Séta közben kell a fegyelem és a jó kapcsolat

2017. 08. 11. 07:00

A kölyök kutyusok játékosak és még neveletlenek. Éppen ezért kell a gazdinak jó modorra szokatni a kis kedvenceket, hogy kifejlett állatként ne legyen vele gond sétálni, és akkor sem, ha idegenek érkeznek hozzánk.

Sétáltatás közben mindent csinál a kutyus, húz, vonszol, körbe-körbe sétál? Nincs jól szocializálva. Ezt ugyanúgy tanulniuk kell a kutyusoknak, mint sok mást is. A pórázon való sétálás nem ösztönös cselekedete egy kutyának sem. Természetes, hogy a lakásban tartott ebek örülnek, ha megérzik a szabadságot, a természet illatát, azonnal habzsolni szeretnék azt. Ha azonban póráz van a nyakukban, akkor a gazdi koordinálja ezt a tevékenységet.

Márpedig illő kulturált, szépen sétáló állattal az utcára lépni, mert máskülönben kellemetlenségeket tapasztalhat a gazdi. Más sétálók neheztelésüket fejezhetik ki, hogy milyen neveletlen az eb, ha az más járókelőket összeugrál, összevissza megy. A kutyaiskolákban azonban felkészítik erre is a gazdit és a kutyust is. Sőt mi több, a gazdi és a kutya közötti jó kapcsolat kialakítása, tovább erősítése a lényeg. Ha nincs meg köztük az összhang és a bizalom, nem is lehet várni, hogy jó kapcsolata legyen kutyával. Kutya és gazdája kommunikálnak, de a kutyaiskolában is tanítják ezt a kapcsolattartási formát. A testbeszédből már lehet tudni, hogy mire gondol a kutyus, így a kapcsolat tovább mélyíthető, ha ezeket a mozdulatokat megértik az emberek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)