Jump to content

A lovakra is figyeltek ma, ugye?

2017. 08. 20. 19:00

Arról már írtunk, hogy mennyire érzékenyek a kutyusok a tűzijátékra, és arról is írtunk, hogyan cselekedjünk gazdiként a mai nap folyamán. Rajtuk kívül más is érzékeny lehet a durranásokra.

Leginkább a kutyákra koncentrálunk abban a témában, ha tűzijátékról van szó. Az államalapítás ünnepét sok helyen ünneplik hangos és félelmetesen fénylő tűzijátékkal, amelytől kutyák sokaságának okoz akkora riadalmat, hogy megszöknek.

Mi van azokkal az állatokkal, amelyeket a nyár során amúgy is a szabad ég alatt tartanak? Nos, számos helyen legelős tartás keretén belül lovak pihennek a csillagos ég alatt. Vannak köztük ijedősebbek, kevésbé azok. Éppúgy különböznek egymástól a lovak is, mint az emberek, így aztán nem egyformán reagálnak bizonyos helyzetekre, mondjuk a tűzijátékra.

A legtöbb gazda egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy milyen személyiségű állataik vannak, így legtöbbször azzal sincsenek tisztában, hogy melyik állat az, amelyik félősebb. Megfelelő tréninggel ez orvosolható. Ha felelős a gazda, akkor olyan helyzetben, mint ami a mai nap folyamán is várható, gondoskodik arról, hogy lovait bezárja valahová, hogy esetleges szökésüket megelőzhesse. Ez ugyanis minden állattartó kötelessége.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)