Jump to content

Kutyaharapás esetén

2017. 08. 30. 19:00

Olykor legjobb barátaink, nagyon sok helyen családtagként kezeltek a kutyusok. Ezek a hű barátok azonban meg tudnak harapni. Mi a teendő ilyen esetben?

Ha idegen kutya harap meg minket, vagy a környezetünkben valakit, akkor nem lehetünk abban biztosak, hogy a kutya be volt oltva, ezért minél hamarabb orvoshoz kell fordulni. Ha más lehetőség nincs, akkor az ügyeletet kell felkeresni. Be kell jelenteni az esetet.

A kutya gazdájának kötelessége az állatorvos felé is jelenteni a történteket, azonban ha mégsem teszi, vagy nem ismert az állat gazdája, akkor a balesetet elszenvedőnek kell egy állatorvost felkeresni, aki meg tudja állapítani, hogy a kutya volt-e oltva vagy sem. Ha úgy tartja szükségesnek, akkor az állatot lehet, hogy karanténba kell zárni.

Az állatorvosnak adnia kell egy papírt, amellyel a gyermek- vagy háziorvosnál meg kell jelenni. Két hét múlva ezt meg kell ismételni. Amennyiben szükségesnek ítéli az orvos, úgy veszettség elleni védőoltásban részesülhet az, akit a kutya megharapott. Később a záróvizsgálat eredményét is megkapja a beteg.  

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)