Jump to content

Füves finomságok

2017. 09. 23. 08:00

Az alkohol öl, butít, megbetegít, családokat tesz tönkre, de ez elmondható a drogokról is. Néhány országban azonban a fájdalom csillapítására legálisan használható kismértékű drog. Ez azonban az emberek szórakozása vagy gyógyításai módja.

Állatok szervezetébe csak akkor kerül drog, ha valahogy a szervezetükbe jut. Kaliforniában ez főként lehetséges. Idehaza illegális szernek minősül a marihuána és a kannabisz is, bár jól ismert fájdalomcsillapító hatásuk, amelyet már évszázadokkal ezelőtt felfedezett az ember. Habár drogként tartjuk számon, bizony van számos pozitív egészségügyi hatásuk is. Bizonyos betegségek kellemetlen és fájó tüneteinek enyhítésében kimondottan hatásosak lehetnek.

Még ha van is jó hatása, mégiscsak illegális. Nálunk, de nem Amerikában. Kaliforniában ugyanis akár a kedvencek is hozzájuthatnak a bódító finomsághoz, legálisan. Egy cég, amelyik kisállatok számára gyártott finomságokat forgalmaz olyan termékkel rukkolt elő, amely drogot is tartalmaz. Nem is kis mennyiségben.

Már a háziállatainkat sem kerüli el a stressz, és a kannabiszos falatka megnyugtatja a félős állatot, csillapítja a fájdalmat. Amerika néhány államában legálisan fogyasztható a gyógyszerkészítményekben előforduló marihuána fogyasztása, de nem tudják, hogy ez hogyan hat az állatokra, ugyanis ilyen jellegű vizsgálatokat még nem folytattak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)