Jump to content

Állatokat kínzunk, ha lakásban tartjuk?

2017. 09. 24. 19:00

A kertes házban élők kutyatartása jóval egyszerűbb, mint azoké, akik tömblakásban, a betondzsungelben élnek.

Azok a kutyusok, akik kint lehetnek, játszhatnak a kertben, elvégezheti kis és nagy dolgukat is odakint. Természetesen, ha nagy az állat mozgásigénye, ugyanúgy el lehet menni vele is sétálni, de a csak lakásban tartott kutyánál ez nem kérdéses. A bent tartott kutyák élete egészen más. Nem ugathatják meg a kerítés mellett rohanva a postást, a szomszéd macskáját, vagy a járókelőket. Jóval kevesebb inger éri a lakásban. Habár meleg és nyugodt helyük van, nagyon várják a napi kétszeri sétát. Aki nincs otthon egész nap, eljár dolgozni, iskolába, annak kutyája bizony a nap nagy részét a lakásban bezárva tölti egyedül. Ez pedig nem a legideálisabb, valljuk be őszintén.

Kedvenceink alkalmazkodnak ugyan a benti élethez, ugyanúgy, ahogy nekünk is kell a nagyvárosi, vagy városi élethez. A legjobb lenne, ha a szabadban szimatolhatna, játszhatna, futkározhatna, éppen ezért sok olyan kutyatartóra, aki a lakásban tartja kedvencét, azt mondják, hogy állatkínzó.

Akik ezt mondják, csak gondoljanak abba bele, hogy ugyan nagyobb mozgástere lehet egy kertben tartott kutyusnak, ám nem biztos, hogy többet is foglalkozik vele gazdája. Az az eb, aki bent él, kénytelen a gazdi reggel és esete is levinni. Addig is együtt vannak, foglalkozik kutyusával, és miután hazaérnek még meg kell törölgetni, és a többi általános gondozási feladatot ellátni. ilyen értelemben a lakásban élő kutyákkal többet foglalkoznak a gazdáik. Tényleg állatkínzás ez?

Egyik tartásmódról sem lehet azt állítani, hogy állatkínzás, ha a gazdi ápolja, gondozza, felelősségteljesen ellátja és szereti kedvencét.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flicker.com/képek)