Jump to content

Nem tudták az okát miért szökött vissza mindig a menhelyre

2017. 10. 02. 20:00

Ha egy kutya menekülni akar a helyéről ijedtségében, vagy csak hajtja valami a szabadulásra, akkor minden követ megmozgat azért, hogy elszökjön.

A szó szoros értelmében képes minden követ megmozgatni, vagy inkább kiásni magát. Kerítésen másznak át, apró lyukakon préselik át magukat. Az így elkóborolt ebek akkor lesznek újból biztonságban, ha hazakerülnek. Csakhogy sokan kerülnek szökésük után menhelyre. Az még mindig az egyik legjobb alternatíva, mert esély van arra, hogy az új vagy a régi gazdijára rátaláljon.

Egy amerikai város menhelyére is így jutott be az a kutya, amelyet több gazdi is kiválasztott. Többen meglátták benne az a kutyust, akit el tudtak volna képtelni házi kedvencként. A kutyus hamar belopta mindenki szívébe magát, ám mivel őt senki nem kérdezte meg, hogy mit szeretne, így minden alkalommal megpróbált megszökni onnan. Összesen 11-szer szökött meg új otthonaiból. Három alkalommal az utcáról gyűjtötték be, de a többi alkalommal maga ment vissza a menhelyre.

A legtöbb családnál csak néhány órát volt hajlandó maradni, egy helyen viszont négy hónapot is elidőzött, mire újból megjelent a menhelyen.

A menhelyen annyira jól érezte magát a kutyus, hogy hiába vitték nagyon jó helyre, új családba, mégis vágyott vissza a menhelyre, a menhelyi dolgozók után. Hiszen mindenki szerette őt, és inkább vállalta a menhelyi kutya szerepét, mintsem újból idegen környezetbe kerüljön.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)