Jump to content

Tantervben az állatvédelem

2017. 10. 06. 20:00

Az állatok szeretet és védelme egy szemlélet, amelyre gyermekeinket is meg kell tanítani. Ez az otthoni és az iskolai tanítás keretén belül is megtörténhet.

Az állatok világnapja megmozgatta az emberiséget, így hazánk kormánya is anyagi támogatásokkal segíti az állatvédelmet. Ezentúl törvénymódosításokkal fogják szigorítani az állatok elleni bántalmazást.

A magyar kormánynak olyan terve is van, hogy az állatvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat már az iskolai tananyagba beépítenék, hiszen ahhoz, hogy megfelelően bánjunk a ránk bízott állatokkal, ahhoz megfelelő ismerettel és szokásokkal kell rendelkezniük a most felnövekvő nemzedéknek.

Nem árt a gyerekeknek azt sem tudni, ha igazán tenni akarnak az állatok védelmében, imádják kedvenceiket, de nem akarnak szaporulatot, akkor az ivartalanítás a legjobb megoldás. A Földművelés Minisztérium ebben is segíteni igyekszik a menhelyeket és az ivartalanítási program keretén belül a túlszaporulat is egyre csökkenhet. Ez is, ahogy az állatvédelem egész az egész társadalmat érintő feladat.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)