Jump to content

Állattal is útra keltek a magyarok

2017. 10. 10. 06:00

A nyárnak és a hosszú nyaralások idejének már vége, de hosszú hétvégéket még mindig tölthet máshol az ember. Néhány nap is gondot okoz kedvencünk elhelyezésében. Vagy már nem is annyira?

Több étterem, egyes áruházak mellett ma már strandok és hotelek is megnyitották kapuikat az állatok előtt is. A családtagnak számító cicák és kutyák elhelyezése, vagy az elutazás ideje alatti gondoskodás nagy gondot okozott sokak számára. Ezt ismerték fel többen, és be merték engedni magukhoz az állatokat is. Ma pedig már egyre több ilyen plusszal rendelkező intézmény létezik.

Ha online kutakodunk a szálláslehetőségek között, akkor már arra is külön figyelmet fordíthatunk, hogy az adott hely állatbarát-e vagy sem.

Több szálláshely azonban nemcsak, hogy beengedi az állatokat, de még felárat sem kér azért, hogy együtt lehessen egy kiránduláson kutya és gazdája is. Ha mégis fizetni szükséges azért, hogy a kedvenc is a szálláson lehessen, nem jelent túlságosan nagy anyagi terhet a családoknak.

Egy felmérésből ez derült ki, de az is igaz, hogy az állatokkal való nyaralás főleg a kutyákra vonatkozik. Habár nagyon sok cicatulajdonos is, rájuk mégis inkább az jellemző, hogy nem viszik magukkal kedvenceiket, hanem felügyeletet biztosítanak számukra.

Sok gazdi vallja azt, hogy amennyiben lehetséges, akkor ne kelljen külön tölteniük időt még akkor sem, ha nyaralásról van szó. Arról nem is beszélve, hogy az állatoknak is kijár a kikapcsolódás. A cicák kevésbé tolerálják a helyváltozást, ezért is bízzák szívesebben rokonra, barátra a macska gondozását.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)