Jump to content

Sok mindenre képesek vagyunk értük

2017. 10. 17. 07:00

Egy ember életében a család, a szerettei a legfontosabbak. Ha ők jólétben vannak és egészségesek, az minket is boldogít. Mi a helyzet a velünk élő kutyusokkal?

Családunkat, gyermekeinket akár saját testi épségünk rovására is megvédenénk. Ez teljesen magától értetődő sokunk számára, de ma már a kutyák és a macskák is családtagok. Ez azt jelenti, hogy őket is megvédenénk, akár saját életünket kockáztatva is?

Egy brit kutatás alaptémája is az volt, hogy kockára tennék-e életüket, épségüket bármilyen kedvencük segítsége érdekében? A kutatásba majdcsak ezer állattartó vett részt. Ha égne a ház, és bennragadna a kedvenc, bemenne-e érte? Ehhez hasonló kérdéseket kaptak a válaszadók és 42%-uk minden további nélkül megkísérelné a szorult helyzetbe került állatot kimenekíteni. Mások akár hitelt is képesek lennének felvenni azért, hogy ha kedvencüknek szüksége lenne egy költséges operációra. Ugyancsak nagyon fontos tényező az állattartóknál, hogy párjuk is kedvelje azt. Ha nem, akkor hamarabb dobnák az életükből az embert, mint a kutyát, macskát, más jószágot.

A britek tehát állatbarát nemzet, de talán mi is hasonló adatokkal rukkolnánk elő.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)