Jump to content

Vizsgálják, hogy melyik kutya optimista és melyik pesszimista

2017. 10. 18. 06:00

Imádjuk kutyusainkat, legalábbis azok biztosan, akik családtagként bánnak velük. Ők azok, akik mindig örülnek nekünk, ha hazamegyünk, és megvigasztalnak legnagyobb bánatunkban is.

Kutyáink tele vannak életörömmel, és ezt ki is fejezik sok-sok játékkal. Szeretetük kifejezésére nagyon sok mód van, szívesen keresik a társaságunkat, és persze mi is simogatjuk őket. Ha a lelkes, életerővel teli kutyus egyik napról a másikra levert hangulatúvá válik, akkor valamilyen betegséget is jelezhet.

Azon egyáltalán nem merengünk, ahogy az emberek között is vannak optimisták és pesszimisták, úgy a kutyák között is lehet. Hiszen ha minden körülmény jó, akkor a kutyák boldogok és kiegyensúlyozottak.

Az ausztrál kutatók azt vizsgálták különböző tesztekkel, hogy miként reagálnak a kutyák egy-egy helyzetre. A kutatás objektíven mérte, hogy a kutya optimista-e vagy pesszimista. A vizsgálatok szerint jóval több az optimista eb, vagyis többen remélnek jót.

A vizsgálat még további kérdéseket vetett fel a kutatókban, de ez segítséget jelenthet abban, hogy melyik kutyust milyen munkakörbe érdemesebb állítani. Az az eb, amelyik optimista, sokkal alkalmasabb lehet keresőkutya posztra, míg a pesszimistának ítélt ebek jobban végzik feladatukat segítőkutyaként, ugyanis kerülik a veszélyt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)