Jump to content

Bírósághoz fordult, fizetett táppénzre mehetett

2017. 10. 19. 07:00

Senki nem szeret táppénzre menni, mert az a fizetésben is megmutatkozik. Csakhogy a velünk élő állatok is lehetnek betegek. Mit tehetünk, ha az állatunk betegszik meg?

Egy olasz kutya gazdija gondba került. Gondot okozott neki ugyanis az, hogyan oldja meg kutyája súlyos helyzetét. Az ebnek sürgős beavatkozásra lett volna szükség, azonban a műtétet nem Olaszországban, hanem Angliában vállalták el. A tanárként dolgozó nőt azonban nem engedte el munkaadója. Hiába kért fizetett szabadságot, a főnöke elutasította azt.

Ezért fordult bírósághoz a nő.

Olyan bíró kezébe került az ügy, aki elfogadta azt, hogy a beteg kutya állapotát nyugodtan lehet családi ügyként kezelni, és ha így van, akkor nyugodtan fizetett szabadságra lehet küldeni a tanárnőt. Így történt meg az, hogy az olasz gazdi el tudott kedvencével utazni a műtét idejére, és két nap fizetett távollétet kapott.

Ha már az a tendencia van érvényben, hogy a felelős állattartás keretén belül nem szabad az állatainkat szenvedésnek kitenni, akkor mindenképp jogos ez a bírói döntés.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)