Jump to content

Lejár a szaporítótelepek ideje

2017. 10. 20. 06:00

Eljött az a kor, amikor már nem csak tenyésztőktől szerezzük be új családtagjainkat, hanem menhelyekről. Egyre nagyobb divat lesz befogadni egy gazdátlan állatot.

A gond természetesen nem azokkal a tenyésztőkkel van, akik lelkiismerettel gondozzák állataikat, és az adott fajtára jellemző legjobb tulajdonságokat kívánják tovább örökíteni, hanem azokkal, akik csak a pénzt hajták. Állataik tenyésztéséhez a körülmények nem megfelelőek, és nem is a megfelelő módon gondozzák az állatokat. Ez utóbbiakat szaporítóknak nevezzük.

Már nálunk is sokkal elfogadottabb menhelyről örökbe fogadni egy kutyust vagy cicust, azonban Amerikában 2018. január elsejétől már törvényileg tiltani fogják, hogy olyan állatkölyköket áruljanak állatkereskedésekben, amelyek szaporítótelepekről, megbízhatatlan helyről származnak. Kaliforniában ez már a valóság lesz.

2019-től azonban az egész állam területére igaz lesz ez. Vagyis fel kívánják számolni a szaporítótelepeket, ezáltal csökkenhet majd a kóbor és a menhelyen élő állatok száma, valamint azoké is, amely állatokat eutanáziára ítélnek.

A tapasztalat szerint a került kölyökállatok többsége szaporítóhelyekről kerül a kisállatboltba. A telepeket nem ellenőrzik, így borzasztó körülmények közül kerülnek ki a kiskutyák, cicák. A kölykök mellett pedig több felnőtt állat sínylődik.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)