Jump to content

A Városliget kutyaparkjának kialakítása már folyamatban van

2017. 10. 21. 19:00

A Városliget átalakítása sokakban ellenszenvet keltett, azonban a fővárosi kutyások lehet, nem ellenkeznek annyira, ugyanis új, játékra, szaladgálásra alkalmas helyet kapnak a fővárosi ebek.

Egy hely, ahol a nagyvárosi rengeteg ellenére szabadon futkározhatnak, áshatnak, kaparhatnak, játszhatnak, labdázhatnak és pancsolhatnak a kutyák. A Városliget kihasználatlan és üresen álló épületeinek elbontásával akkora helyet szabadítanak fel, amely elegendő lesz egy kutyás játszópark kialakítására. Ez a hely lehet a budapesti kutyusok Kánaánja, hiszen teljesen kutyák igényeire szabott lesz.

Az 5280 m2-es terület kerítéssel lesz elkerítve, amely még cserjékkel is körbe lesz ültetve. Az egész kutyajátszótér parkosított lesz, és azt úgy alakítják ki, hogy a kutyusok kedvükre élvezhessék a változatos terepet. Lesz ott mindenféle szórakozási lehetőségük, hiszen bujkálhatnak, futkoshatnak, játszhatnak, pancsolhatnak kedvükre, de még akkor sem kell rájuk szólni, ha kaparni támad kedvük.

Ahhoz, hogy minden kutyai igényeinek megfelelővé tegyék a parkot, a tervezők kapcsolatot tartottak több kutyás szervezettel, hogy valóban olyan létesítményt adjanak majd át a kutyáknak, amelyet ténylegesen használni tudnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)