Jump to content

Az elfojtott indulatok és érzelmek áldozata egy kutya volt

2017. 11. 08. 06:00

A gyerekek legtöbbje kedveli az állatokat, sőt szívesen élnek állatok közelében. Emiatt is van nagyon sok háztartásban valamilyen állatka.

Azt is tudjuk, hogy a család a legmélyebb kötelék, azonban, ha az megsérül, a gyermeket kiszakítják a családjából, mert az indokolt, akkor mindenképp sérülés éri. A gyermekotthonok sosem tudják az igazán jó családi légkört és kötődést biztosítani. Van, aki számára mégis az a legjobb, ami csak történhet vele.

Nem leányálom család nélkül felnőni. Ki tudja, hogy milyen sebeket rejtenek az otthonokban élő gyerekek lelke. Valószínűleg azok a gyerekek is megsínylették, hogy otthonban kénytelenek élni, akik egy kutyát módszeresen és többször bántalmaztak. A baranyai otthon lakói kerestek egy náluk gyengébb láncszemet, jelen esetben egy kutyát, akin minden elfojtott érzelmüket és dühüket kiadhatták.

A kutyát még 2013-ban, az otthon vezetőjének engedélyével vitték be a gyermekotthonba. Egy állat általában jó hatással van az emberekre. Eleinte úgy is tűnt, hogy még terápiás jellege is lehet a bent lakó kutyának, csakhogy az események rosszra fordultak, amikor négy fiatal a kutyában látta meg annak lehetőségét, hogy büntetlenül kiélhessék agressziójukat valakin. Csak azt hitték, hogy minden következmény nélkül megúszhatják, így bátran kegyetlenkedtek a kan kutyussal. Válogatott eszközökkel bántalmazták a kutyát, céltáblaként lövöldöztek rá, ütötték, fojtogatták. A szakértő szerint a bántalmazások a kutya életének kioltására is alkalmasok voltak. Nem pusztult bele a kutyus az őt ért bántalmazásokba, de sok fájdalmat el kellett viselnie a fiatalok miatt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)