Jump to content

Szemétben turkált, de nem ételt keresett

2017. 11. 10. 07:00

Hisszük, hogy az ember eredendően jó, és ha baj történik embertársunkkal, akkor nem elmenekülünk, hanem segítünk rajta. A kutya sem gondolta másképp.

A kutyák nemcsak eredendően jók, mert ők azok is maradnak minden emberi behatás ellenére is. Az is igaz, hogy egy kölyökkutya nyüszítése minket sem hagy hidegen, és csak kevesen tudnak elmenni egy magára hagyott kiskutya vagy kiscica mellett.

Egy brazil kutyus zajt hallott. Megtévesztő volt viselkedése, ugyanis a szomszéd ház udvarán lévő szemetesben kutakodott. Amikor előjött onnan, nem ételmaradék volt a szájában, hanem egy kihajított kiskutya volt. Az élettelennek tűnő apró testről hamar kiderült, hogy a kölyök él.

A kukázó kutyus gazdija azonnal értesítette az állatvédőket, csakhogy nem volt semmi dolga a kiskutyával, ugyanis a kutyus nem akarta elengedni kis védencét. Mégis muszáj volt elvinni a kölyköt, mert hiába indultak be anyai ösztönei, azzal azonban a tejtermelése nem. Márpedig a kölyöknek anyatejre volt szüksége a túlélésre. Pótanyukát kerestek a kicsinek, hogy egészségesen nőhessen fel.

Ha anyai ösztöneit nem is élhette ki a nőstény kutyus, de a kölyök neki köszönheti életét.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)