Jump to content

Több lehetséges keresési mód is a rendelkezésünkre áll

2017. 11. 13. 06:00

Vannak notórius szabadulóművész kutyák, némelyikük csak a kíváncsiságukat igyekeznek kielégíteni, másokat a szaporodási ösztönük hajtja, azért kerülnek utcára. A legszomorúbb, ha a gazdi rakja ki saját állatát.

Az, hogy miként kerül az utcára sok esetben lényegtelen is. Az állatvédőket egy érdekli, hogy befogják az ilyen állatokat, ha szükséges gyógykezelésben részesítsék, és a lehető leghamarabb visszakerülhessen az állat eredeti gazdájához. Amennyiben erre nincs lehetőség, mert nem tudják kihez tartozott egykor a kutya, úgy új család keresése lesz a cél.

Ma már kötelező is a mikrochip beültetése kutyusainkba, amely igazán hasznos lehet egy esetleges szökéskor, hiszen azonnal be tudják azonosítani, hogy kihez tartozik az eb, és értesíthetik is.

Az okostelefonon működtethető kóbor kutyák keresésére létrehozott Vigyél Haza Kutyakereső applikáció segítségével, már több kutyusra rátalált eredeti gazdija, de most még nagyobban gondolkodnak.

Ma már nem csak a plakátolásban, a facebook-os megosztásokban és erre szabott applikációban bízhat az ember, hanem a mikrochip-leolvasó hálózatnak köszönhetően is rátalálhatunk szökött kedvencünkre. A hálózat eddig is eredményesen működött, azonban mostanra kibővítették azt, így már 100 helyszínen kereshetjük a technika és a mikrochipek segítségével eltűnt kutyáinkat.

Az adatbázis folyamatos feltöltésében az állatorvosok is aktívan részt vesznek, a Telenor pedig a szolgáltatás feltételeit biztosítja.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)