Jump to content

Kicsi és koros, mégis hős

2017. 11. 17. 06:00

Ha arra gondolunk, hogy egy kutya megmentett egy embert, akkor leginkább a keresésre betanított, vagy a betegségben szenvedők mellett élő és tevékenykedő segítő kutyusok jutnak eszünkbe.

A tacskó nem az a fajta, akiben egy hőst látunk. Márpedig egy tacsi ékes bizonyítéka annak, hogy bárkiből válhat megmentő, igazi hős, ha jókor van jó helyen, és a lehető legjobban reagál az adott körülményekre.

Nos, japánban egy családi házba illetéktelen személy tört be. Feltett szándéka volt, hogy a családot megfossza értékeitől. Arra egyáltalán nem számított, hogy az aprócska termetű tacskó fajtájú kutyus fogja tervét meghiúsítani. A kistermetű kutyus ugyanis azonnal riadóztatta a gazdit, és az a szomszédok segítségével nem hagyták, hogy a rabló csak úgy szabadulhasson.

Lucy, a tacskó bátorsága és hűsége mindenképp figyelmet és jutalmat érdemelt, hiszen nemcsak arról volt szó, hogy ő egy apró kutyus, de még ráadásul idős állat is. A húszhoz inkább közelítő kutyust éppen ezért a rendőrség finomságokkal és egy oklevéllel jutalmazott meg. De nemcsak Lucy kapta meg méltó jutalmát, hanem a betörő is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)