Jump to content

Kutyakarbantartó

2017. 12. 13. 07:00

Habár szakmáját tekintve egészen más területen dolgozott a férfi, mindig készen állt azért, hogy az állatokon bármilyen formában segítsen.

Munkája mellett arra is volt ideje a New York-ban élő férfinek, hogy önkéntesként dolgozzon egy menhelyen. A legtöbb kutya, akit bevisznek ápolatlan, sérült, beteg. Többször találkozott nagyon elhanyagolt kutyussal. Csak az első lépés, hogy a menhelyre szállítják a hontalan állatokat. Mire újra rendezett, jól tartott kutyussá varázsolják őket, az akár hónapokba is kerülhet a kutya állapotától függően. Olyan is akad, akinek csak egy alapos gondozásra van szüksége, és máris mintha új állattá válna.

Mark Imhof sok nagyon elhanyagolt kutyával találkozott már. Innen jött az indíttatás, hogy ha már sok a gondozatlan bundájú eb, akkor hatékonyan kellene megküzdeni az ápolásukkal. Elvégezte a kutyakozmetikus képzést is, hogy szakértő kezekkel tudja kezelésbe venni az ápolatlan kutyusokat.

A Mark kezei közé kerülő állatok ehhez nincsenek hozzászokva. Sőt, legtöbben az emberek közelségéhez sincsenek szokva, így agresszívan viselkednek. El kell nyerni a bizalmukat, hiszen az a cél, hogy újra rendbe hozzák ne csak fizikailag, de lelkileg is a kutyusokat, hiszen a végső cél az örökbeadás.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)