Jump to content

Elhatalmasodott állatsereglet, eluralkodott káosz

2018. 04. 04. 20:00

Az idős, magányos emberek legjobb társasága egy állat. Kinek cica, kinek kutyus jelenti azt, akihez beszélhet, akivel foglalkozhat. Egy ausztrál idős nőnek mindkét állatfajból volt jócskán.

Nem is volt ismeretlen a nő az ausztrál állatvédők számára. Már 2015-ben is közel ötven macskája és harmincnál is több kutyája volt. A gondot az okozta, hogy állatairól egyáltalán nem megfelelően gondoskodott. Sőt több olyan rossz állapotban volt, hogy az orvosok is az elaltatásuk mellett döntött. El sem tudjuk azt képzelni, hogy milyen állapotok uralkodtak ott. Sajnos az állatvédők már akkor is durva dolgokat láttak, de ami most fogadta őket, olyat még a gyakorlott és sokat látott szemek sem láttak.

Az állatok száma mit sem csökkent, de a körülmények változtak. Annyira romlottak, hogy csak légzőmaszk használatával mertek a lakásba bemenni a szakemberek. A lakás minden helyiségét, még a falakat is állati ürülék borított, a szag elviselhetetlen volt.

Az idős nő valószínűleg magához vett minden magára maradt állatot. Egy ideig képes volt gondozni, ellátni őket, de idővel annyira felszaporodott az állomány, hogy már nem győzte se anyagilag, se fizikailag. Hiába nem akarta állatait bántani, mégis az lett a vége, hogy többet el kellett altatni. Az idős nő beleegyezett abba, hogy eltiltsák örökre az állattartástól, így azonban minden más vádat ejtettek ellene.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | pinterest.com, animals-library.blogspot.com/képek (A képek illusztrációk)