Jump to content

Legyen állatbarát kerted

2018. 04. 07. 19:00

A várva várt tavasz végre megérkezett. Akinek kertje van, már belekezdhetett annak rendezgetésébe. Van mit tenni. Még inkább igaz ez, ha kedvenc is van a háznál.

A kertben mindenki jól érezheti magát. Azok a kutyusok, akik olyan szerencsések, hogy bent és kint egyaránt lehetnek, sokkal másabb a helyzetük, mint a csak bent élő kutyusoknak. Több inger éri őket, szabadon birtokolják az udvart is, futkározhatnak. Csakhogy a cicáink és kutyáink a kertben is találhatnak játékokat. Olyan játékokat, amely csak ők ítélnek annak. Néhány dekorációs kerti elem és bútor, valamint a növények is megsínylik a játékot.

Ha nem szokta meg az állat, hogy tiltott terület a növények környéke, akkor meg kell oldani, hogy ne rohangáljon át a játszó kutyus a virágágyáson. A cica se ott tisztítsa bundáját fényesre. Ennek elkerülése érdekében a megvédendő növényeket rekesszük el az állatoktól. Ha szeretnénk kedvenceink számára ösvényt kialakítani, hogy kedvenc helyeikre könnyen eljussanak, de a kert is jól mutasson, akkor szórjunk le apró és nem éles szélű kavicsokat. Ha már a kutya által kitaposott ösvényünk van, sokkal szebben mutat apró kaviccsal kirakva.

Kutyánkra és macskánkra a kertben is ugyanaz az érvényes, mint bent. Vagyis naponta foglalkozni kell velük azért, hogy ne rosszalkodjanak, és ne tegyék tönkre a használati tárgyainkat, a kert ékeit.

A kutyusok szeretik nyomukat hagyni egyes helyeken, mely a területüket jelöli. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor szórjunk be cayene borssal.

Ahogy beköszönt a jó idő, a kinti-benti állatok egyre szívesebben vannak odakint, ezért biztosítani kell számukra a kertben is olyan helyet, ahová elhúzódhatnak az eső, a szél vagy épp a tűző napsütés elől.

Hagyni kell arra is teret a kutyának és macskának is, hogy játszhasson. Vagyis ne legyen minden növénnyel beültetve és az sem mindegy, hogy a növények milyenek. Vannak ugyanis olyanok, amelyek károsak az állatokra. Ha a cicánk számára szeretnénk kedvezni, akkor érdemes macskamentát ültetni. A növények védelmét öko megoldásokkal valósítsuk meg, nehogy megbetegítsük kedvenceinket. Odakint is lehetnek olyan játékok, amelyeket nyugodtan használhatnak állataink.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)