Jump to content

Kutyás sportok

2018. 04. 11. 20:00

A csak lakásban tartott kutyusok számára a napi két séta kötelező. Ennél azonban sokkal több lehetőség van a mozgásra.

Most, hogy az időjárás is alkalmasabb arra, hogy minél több időt töltsünk a szabadban, miért ne lehetne velünk kutyánk is?

Amit ingyen és szinte bárhol játszhattok, az a frizbi. Ha csak saját szórakozás és mozgás érdekében akartok frizbizni, akkor azt tényleg bárhol tudjátok gyakorolni. A legjobb, hogy az egész család részt vehet a játékban, és nemcsak a kutyus fárad le, de a gyerekek is ügyesednek. Aki már komolyabban gondolkodik ebben a sportban, az akár kutyaiskolában is képezheti kutyás frizbire kedvencét. Sőt, akár versenyen is megmérettetheti magát.

Szervezettebb sportra vágysz, ami megmozgatja a kedvencedet, de neked is mozgást, élményt jelent? Az agility jó ötlet lehet.  Az ügyességi pályán több és többféle akadályt kell teljesíteni. Ugrani, mászni, kúszni, egyensúlyozni is szükséges, amely igencsak próbára teszi a kutyust, de a gazdit is, aki a pályán mozogva ugyancsak aktívan kiveszi a részét a mozgásból. Ugyanúgy megmérettetheti magát a gazdi kedvencével egy agility versenyen. A verseny egy új dimenzió, de az edzések is kiváló szórakozást és mozgási lehetőséget nyújtanak a kutyusnak és a családnak is.

Kedvenced és az egész család is sokkal jobban érezheti magát, ha többet mozogtok. Legyen az egy hosszabbra nyújtott séta, esetleg közös kocogás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek)