Jump to content

A tacskó figyelt fel a baba hangjára

2018. 04. 12. 07:00

Olykor a kutyák igazi hőssé válnak, pedig sokszor csak az ösztöneik szerint cselekszenek. A dél-afrikai történet főhőse is hallására és szaglására hagyatkozott.

Egy dél-afrikai város egyik lakója a megszokott napi sétára indult kedvencével, egy tacskó fajtájú kutyával. Az egyik területen áthaladva a kutya vadul csaholni kezdett. Az idős nő is hallani vélt valami hangot, de mivel nem volt egyértelmű, és nem is mindig hallotta, így azt hitte, csak képzelődik. Már majdnem tovább is ment volna, ám a hang ismét felerősödött és ezt a kutyus ugatása is megerősítette benne.

A csatorna mellől hallotta a hangot, de kora miatt esélye sem volt, hogy megnézze, mi adja ki a hangot, így az arra közlekedő motoros férfit intette le. A férfi készségesen meg is állt, és mivel ő is hallotta a hangot, ment annak irányába. A legnagyobb meglepetésére egy aprócska újszülött kislány babát talált a csatornában meztelenül, elég rossz állapotban. A bőrét már hangyák kezdték belepni, és mivel semmilyen ruhanemű nem borította az aprócska teste, kihűlt és ki is száradt. Talán az utolsó pillanatokban érkezett a baba számára a segítség.

A tacskó kutyusnak közvetve köszönheti az életét, a férfinak pedig közvetlenül, aki a mentés közben maga is megsérült. A baba azóta már jó helyen van, és talán nemsoká megtalálják új, gyermekre vágyó, örökbefogadó szülei.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)