Jump to content

Tikkasztó időszak várható, óvatosan!

2018. 08. 01. 06:00

Az idei nyár szeszélyes volt a viharaival, a sok esővel. Hőségriadót nem fújtak eddig, viszont a héten nagyon meleg lesz, ezért különösen oda kell figyelni kedvenceinkre.

A nagy meleg nem ok arra, hogy semmit ne foglalkozzunk kedvenceinkkel, de a sétákat a kora reggeli órákban, vagy késő délután, inkább este érdemes megejteni. Nemcsak a meleg levegő miatt, hanem az aszfalt forróságát is figyelembe kell venni, hogy meg ne égjen a kutyus talpa. Ebben a hőségben céltudatos, rövidebb sétákat kell tenni.

Az ilyenkor szükséges folyadékpótlás mindenki számára létszükséglet. A kint és a bent tartott állatok egyik fő igénye, hogy legyen előttük friss víz. Naponta többször lehet a vizet cserélni az edényükben.

A kánikulában az ember is étvágytalanabb, de ez jelentkezhet az állatok esetében is. Annyi táplálékot adjunk a kedvencnek, amelyet meg is eszik, nehogy megromoljon.

A lakásban tartott, vagy a házba bejáró állatok el tudnak húzódni hűvösebb, árnyékos helyre, de ugyanezt biztosítani kell azoknak az állatoknak is, amelyek kint élnek. Sőt, az extrém melegre való tekintettel a szomszédban élő állatokra, valamint a szabadon kóborló, senkihez sem tartozó állatokra is jobban figyeljünk.

Habár már szinte unalmassá váló felhívás, hogy se gyermeket, se semmilyen állatot ne hagyjunk az álló autóban, mégsem tudjuk elégszer felhívni a figyelmet. Néhány perc is hőgutát okozhat kedvenceink esetében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)