Jump to content

Cipőt a lábakra, ne csak a hidegben

2018. 08. 02. 06:00

Kutyameleg köszöntött ránk. Nemcsak hazánkban tapasztalható a tikkasztó hőség, hanem egész Európában. A kutyatartás szabályai ilyenkor módosulnak némileg.

Friss víz, a séták olyan időben történő megejtése, amikor még nincs forróság, hűvös hely biztosítása, mind alapfeltétele a nyári elővigyázatosságnak. Csakhogy nem mindegyik kutyus teheti meg, hogy a hűvösben heverésszen és kora reggel vagy este sétáljon.

A rendőrkutyáknak kötelezettségeik vannak. Teljesíteniük kell, amikor szolgálatban vannak, és nem akkor sétálnak, amikor kedvük van. Ha menniük kell, akkor mindegy milyen az idő odakint. Jelenleg azonban meleg van, és a hőség Zürich városát sem kíméli.

A rendőrkutyák nem hobbiállatok, az ember szolgálatába állva teljesítik azt a feladatot, amivel megbízzák őket. A rendőrség éppen ezért úgy döntött, hogy a dolgozó kutyák számára cipőt kell adni, hogy a felforrósodott levegő és a még annál is melegebb aszfalt meg ne égesse a kutyusok talpát.

A kutyacipő viselése nem új dolog a svájci rendőr ebek számára. Hozzá vannak szokva a lábbeli viseléséhez, amely nemcsak a meleg aszfalt miatt szükséges, hanem az esetleges üvegszilánkok elkerülése miatt is.

A svájci rendőrök mindtáját követve mások is megtehetik ezt kutyájukkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)