Jump to content

Ez a nyakörv tilos többé

2018. 09. 02. 19:00

Az ember szereti magát ékszerekkel díszíteni, ám a kutyák nyakában lévő nyakörv közel sem ezt a szerepet tölti be.

Vannak kutyák, akik számára a nyakörvhöz szinte örökérvényűen lánc is tartozik, korlátozva ezzel szabadságukat. A lakásban élő kutyák nem viselik egész nap a nyakörvet, csak amikor sétára indulnak. Akkor bizony póráz is tartozik a mindenki számára biztonságos séta érdekében.

Létezik a nyakörveknek egy egészen különös fajtája. Az elektromos nyakörv az állat fegyelmezésére és nevelésére használt, távirányítós eszköz. A nyakörvön keresztül kap a kutya (vagy macska) áramütést. Hiába nem volt nyakunkban hasonló termék, szinte beleborzadunk, hogy milyen fájdalommal járhat ez. Mintha sokkolóval terítenék le a veszélyes személyt. Ez esetben azonban nem veszélyes, csak maximum fegyelmezetlen állatról lehet szó.

A brit kormány most úgy döntött, hogy nem engedi az elektromos nyakörvek használatát, mert nemcsak fájdalmat okoznak az állatoknak, de még a viselkedésükben is változásokat okozhat a használata. Nemhogy neveltebbé válnának a nyakörvvel a kutyusok, még agresszívabbak lesznek, mint azelőtt, esetleg szorongóvá válnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)