Jump to content

A cicánk utaztatására is fel kell készülni

2014. 06. 25. 10:53

Itt a nyár, itt a nyaralás! Egyre többen viszik magukkal a legkülönbözőbb helyekre is a macskáikat. Azonban ez igen komoly előkészületeket kíván. Macskával utazni remek kaland lehet az egész család számára. Feltéve, ha minden szükséges dologról időben gondoskodunk, hogy a nyaralás inkább álom, mint rémálom legyen. Egy cicás utazáshoz sok minden szükséges. Segítségül egy lista, ami minden fontos kelléket tartalmaz. A legfontosabb, szempont, ahhoz, hogy cicánkat autóban, vonaton, vagy akár repülőn is biztonságosan magunkkal vihessük, szükséges egy stabil falú, zárható szállítóbox.

Ha repülővel utazunk, a boksz kiválasztásánál ügyeljünk, hogy csak olyan méretűt vihetünk fel a gépre, ami befér a kézipoggyász-tárolóba. Ez a méret az egyes légitársaságoknál eltérő lehet, ezért érdemes bevásárlás előtt tájékozódni róla.

Külföldi úti cél választásánál, cicánknak is be kell szereznünk egy útlevelet, függetlenül attól, hogy mekkora állatunk van. Ezt az iratot az arra jogosult állatorvos állíthatja ki, és tartalmaznia kell kisállatunk oltásainak és parazitaellenes kezeléseinek listáját, valamint a macska és a tulajdonos adatait. Az útlevél kiállításának feltétele, hogy a cica microchippel legyen jelölve.

Bárhová megyünk, számolnunk kell élősködőkkel is. Bolhák, kullancsok a világ legtöbb táján élnek, ezért ha cicánkkal készülünk vakációzni, jó, ha időben beszerezzük a védelmet biztosító szereket.

Több napos utazásra fontos, hogy összeállítsunk egy elsősegélycsomagot. Bármi történhet kedvencünkkel a vakáció során, például, megsértheti a mancsát, beleléphet valamibe, ezért vigyünk magunkkal minden ilyenkor szükséges kelléket. Érdemes érdeklődni, hogy hol találunk a környéken állatorvost, ha a nyaralás során szükség lenne rá.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/fressnapf.hu