Jump to content

Karácsonyfa macskával

2014. 12. 24. 16:00

Eljött a december 24-e. Ezen a napon állítják fel a családok a karácsonyfát és díszíti szebbnél szebben. Ha macskánk van, a fa izgalmas kalandpályának minősülhet.

A macskabiztos karácsonyfa legalább két ponton stabilan rögzített, amely nincs teleaggatva üveg gömbdíszekkel. A fényes, sokszínű, világító izzósorok is csábítók a macskák számára, ám annak megrágása égési sérülést okozhat, valamint áramütés veszélye is fenyegetheti cicáinkat.

A fiatal, játékos cicák számára a karácsonyfa hívogató, hiszen csomó új „játékszer” pompázik a fán, amely mind arra vár, hogy a bohókás kiscica felfedezze. Bármi megtörténhet. Akár még a fa is feldőlhet a bolondozó, kíváncsi macska játékossága miatt. A díszeket lepofozhatja, a boákba és az izzósorba belegabalyodhat.

A legfontosabb a macskabiztos karácsonyfa felállításakor, hogy egy stabil karácsonyfatartót beszerezzünk, valamint a fát stabilan rögzítsük. Az izzósor kábeleinek műanyag borítása sem elhanyagolható. Igyekezzünk olyan díszekkel ékesíteni fánkat, amelyek kevésbé törékenyek, ha mégis játékszernek nézi cicánk, ne sajnáljuk annyira.

Nagyon fontos, hogy ha már ünnepi díszében pompázik karácsonyfánk, és mi elhagyjuk a lakást, akkor a cicát is zárjuk biztonságos, a fától elkülönülő helyre.

Karácsonykor másra is figyelni kell, nem csak a fa okozhat gondot. Mivel ebben az időszakban roskadásig megtelik az ünnepi asztal, figyelni kell kedvencünk étrendjére. Ne adjunk macskánknak az ünnepi maradékból, bármennyire is kuncsorog érte. Az édességre kimondottan igaz ez, hiszen akár még árthatunk macskánk egészségének. A gyertyák is nagy veszélyt tartogatnak. Egyedül soha ne hagyjuk cicánkat égő gyertyákkal. Bármennyire édes is egy karácsonyi ruhába öltöztetett cica, ne tegyük. Hiába tetszik nekünk, de a macska számára ez nem akkora öröm.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: ellentv.com)