Jump to content

Macskaszállítás hidegben

2015. 01. 21. 09:00

Hidegben, esőben, szélben az embernek sincs kedve kimozdulni otthonról. Az állatok is így vannak ezzel. A lakásban tartott macskákra ez különösen igaz. Néha azonban muszáj magunkkal vinni az állatot, de hogyan?

Bármilyen okból kell kimozdítanunk otthonról cicánkat, azt úgy kell tennünk, hogy az állat biztonságosan utazzon, meleg helyen legyen. Habár növeszt téli bundát a macska, mégsem olyan ellenálló egy bent élő cica bundája, mint amelyik a szabadban alszik, él.

Az első és legfontosabb természetesen a zárt szállítóbox beszerzése, amelyet melegen béleljünk ki. Ha autóval utazunk, érdemes az autót az útra kelés előtt befűteni, és csak pár perccel később rakjuk be a szállítóládát a kocsiba, amit feltétlenül rögzítsünk a biztonsági övvel.

Kisbabát, gyermeket forróságban életveszélyes az autóban hagyni, akár rövid időre is és ez ez vonatkozik az állatokra is. Ám hidegben sem jó kocsiban hagyni az állatot, mert perceken belül fagypont körülire hűlhet le a levegő. Vagyis inkább vigyük magunkkal a macskánkat a boxba zárva.

Ha kimondottan hideg van odakint, akkor nem is tanácsos állatainkat kimozdítani a lakás melegéből, csak ha feltétlenül muszáj. Inkább maradjanak egyedül akár 2-3 napra is, biztosítsunk számukra elegendő ételt és vizet, vagy kérjünk meg valakit arra, hogy gondoskodjon az állatról. Ez még mindig a jobbik megoldás.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: 2.bp.blogspot.com)