Jump to content

Szőrös állomásfőnök

2015. 01. 28. 09:05

Egy japán vasúttársaság egyik állomását a bezárás veszélye fenyegette. A megoldás egy macska volt. Hogyan lehetséges ez? Olvass utána!


Wakayama város Oszakától délre található. Innen indult egy mellékvonal Kishi-ig, amelyet egy vasúttársaság üzemeltett, ám azt bezárásra ítélték veszteségessége miatt. Kishi-ben már egy ideje nem volt szolgálat, egészen addig, amíg egy macska el nem foglalta az állomásfőnök irodáját.

Hamar híre ment, ugyanis a helyiek lefényképezték az állatot. Még a vasúttársaság dolgozói tányérsapkát is vettek számára, és állomásfőnökké avanzsált a cica. Ennek következménye az lett, hogy Kishi elhagyott állomása turistacsalogatóvá vált. Sokan kíváncsiak voltak az állomásfőnök macskára, aminek köszönhetően megnőtt a forgalom a vonalon, de még a környezetben lévő szállodákban és fürdőkben is. A kisboltokban pedig mindenféle macskás szuvenírt forgalmaztak.

A macska nem kis pénzt hozott össze a bezárásra ítélt vonalnak, a régiónak. Elő is léptették fő-állomásfőnökké Tama-chan macskát. Annyira beindult a forgalom, hogy a régi állomás épülete helyett újat építettek.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: lostateminor.com)