Jump to content

A 10 legdrágább háziállat – 1. rész

2015. 02. 13. 09:00

Mostani sorozatunkban a világ tíz legdrágább háziállatát mutatjuk be. A sort a bengáli macskával kezdjük.

Ez a macska a bengáli leopárdmacska és a házimacska mesterséges keresztezéséből született hibrid. Az első ilyen állat e két faj frigyéből született. Az 1980-as években azonban már tervszerűen tenyésztették az USA-ban a bengáli macskát azért, hogy a bengáli cica házimacska természetű, de vadmacska kinézetű legyen.

A bengáli macska szőrének mintázata jellegzetes és igen puha. Ugyan már több színváltozata létezik, de az eredeti pöttyös a legáltalánosabb. A hóbengáli macska szeme mindig kék. A fajta jegye a homlokán található M-alakú mintázat.
Testéhez mérten széles, kicsi és kerek a feje. A teste izmos és hosszú, lábai erősek, farka középhosszúságú, amelynek vége fekete. Mogyoróvágású szemei vannak, amelyek sárga vagy zöld színűek.

A mai bengáli macska már kiváló házikedvenc és lakótárs, de az első időkben érződött vad múltjuk. Nem az a tipikus ölbe vehető macska, de ettől függetlenül szelíd és ragaszkodó állat. Nagyon kíváncsi és olykor akaratos, de türelmes. Imád játszani, néhány egyed kimondottan kedveli a vizet. Beszédes, nyávogó macskafajta, amely nagyon intelligens.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: macskafajtak.hu)