Jump to content

Zárjuk be a kóborgyárat!

2015. 07. 04. 09:00

Lépten-nyomon elhagyott, kitett, bántalmazott, rossz helyről megmentett állatok képével találkozhatunk közösségi oldalunkon. Az ember szíve megszakad.

 

Létezik egy csoport, amely azért kampányol és dolgozik, hogy az áldatlan állapot megszűnjön. De ha nem is tud egyik napról a másikra megszűnni, legalább csituljon némileg.

Az állatvédelem egyik fontos részét igyekeznek az állattartókban tudatosítani. Ez nem más, mint az ivartalanítás. A Zárjuk be a kóborgyárat! elnevezésű kezdeményezés azért jött létre, hogy a sok kóbor macska állományát csökkentse.

Arra ösztönzik a macskatartókat, hogy tudatosan, felelősségteljesen kell bánni állatainkkal. A nem kívánt szaporulat elkerülése érdekében érdemes az ivartalanítást elvégezni állatainknál, amennyiben nem a szaporítás, a tenyésztés a cél.

A csoport Facebook oldalán számos jótékony kezdeményezést lehet látni. Liciteket, pikniket szerveznek, hogy megismertessék, elfogadtassák az ivartalanítást, vagy pedig egy nem kíván szaporulat egyik gazdátlan példányát magukhoz vehessék a látogatók.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)