Jump to content

Szépségtanácsok a macskáktól

2015. 07. 14. 10:00

Háziállataink közül a legtöbbet macskák foglalkoznak szőrük épségével, szépségével. Napjuk nagy részét töltik szőrük fényesítésével és alvással.

Tanulhatunk, tanulhatnánk tőlük. Habár mi nem tehetjük meg, hogy napunk legnagyobb részében henyéljünk valami hűvös vagy napos helyen, mert akkor ki keresi a családnak a betevőt? Mégis oda kellene jobban figyelnünk az alvásra. Az alvás azon kívül, hogy pihentet, még szépít is. Ha többet alszol, akkor fiatalabbnak nézel ki és talán annak is érzed magad. Sokan lennének is rövidebb vagy huzamosabb ideig a cicák helyében.

Ahhoz, hogy a cicák bundája csillogjon, fényes és rendezett legyen, sokat foglalkoznak vele. Nyelvükkel és nyáluk felhasználásával igazgatják a szőrszálakat testükhöz. Ahhoz, hogy nekünk is szép hajunk legyen, sokat kell foglalkozni vele. Egészséges táplálkozás, elegendő vízfogyasztás, hajápolás kell az ápolt, fényes hajhoz.

A cicák sokat nyújtózkodnak. Egy kiadós alvás után hátuk görbül, mellső lábuk előre nyúl. Neked is jót tesz a jóga.

A macskák nagyon odafigyelnek a higiéniára. Tegyük mi is azt!

A cicák imádják, ha kényeztetik, cirógatják őket. Nekünk is jól eső érzés egy masszázs. Csak fekszünk, és más foglalkozik velünk.

Tégy úgy, mint egy macska!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)