Jump to content

Mennyi az annyi?

2016. 02. 23. 19:00

A lelkes és gondoskodó gazdi minden nap friss vizet enged kedvence tálkájába. Nap végére azonban ez a mennyiség nem biztos, hogy elfogy. Mennyit ivott a cicád? Elég neki az a folyadékmennyiség? Mennyit kell innia egy macskának ahhoz, hogy egészséges maradjon?

Természetesen elengedhetetlen a napi friss víz biztosítása. Habár úgy tűnik, hogy alig iszik a macskád, akkor is legyen előtte friss víz. Nélkülözhetetlen az egészséges macskaélethez a folyadék. Kilogrammonként 40-50 ml vizet iszik nagyjából egy cica naponta. Ha azonban azt látod, hogy a cicád nem issza meg a napi, általad kimért mennyiségű folyadékot, nem kell azonnal megijedni. Könnyen előfordulhat, hogy olyan nedves tápot adsz neki, amelyből folyadékigényének nagyját pótolni képes.

A cicák rafinált állatok. Ha nem is látod, hogy inna a tálkájából, de egészséges, minden jel arra mutat, hogy köszöni szépen, jól van, akkor biztos lehetsz abban, hogy valahonnan hozzájut a folyadékhoz, legyen az akvárium és egyéb vízforrás.

Ha a cica vízhiányos, azt a bőre is megmutatja. Ha a bőrét megfogod és felhúzod, de az nem megy vissza eredeti állapotába, akkor valóban vízhiányos, amely akár vesebetegséget, cukorbetegséget okozhat. Ha a bőrén ezt tapasztalod, feltétlenül állatorvoshoz kell vinni.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)