Jump to content

Kalandos (meg)menekülés

2016. 03. 04. 06:00

Menekültek, otthonukból, hazájukból távozni kényszerülő családok keresnek máshol új otthont. Van, aki a kedvencét sem hagyja maga mögött, hiszen a család tagja.

Egy iraki édesanya öt gyermekével és macskájával indult útnak, hogy hazájukat maguk mögött hagyva új otthonra leljenek. Így jutottak el Leszbosz szigetére, ahol néhány napot töltöttek. A macskájuk azonban úgy gondolta, hogy kicsit jobban szemügyre veszi a környéket. Igazából a nagy forgatagtól ijedt meg a cica, és kiszökött abból a kosárból, amelyben szállították. Önkéntesek ugyan megtalálták a cicát, azt is tudták kik a cica gazdái, de ők már addigra folytatták útjukat. Azt azonban nem tudták, hogy merre vették az irányt.

Az egyik önkéntes nem hagyta annyiban azt, hogy 5 gyerek hiányolja kedvencét, így Berlinbe, otthonába visszatérve, oda vitte a macskát is és azonnal keresni kezdte a gazdikat. Közösségi oldalon tette közzé, hogy kit és miért keres, így talált egymásra újra egy család és a macskája. A nő gyermekeivel Norvégiában tartózkodott, és el is vitte nekik a cicát.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; pixabay.com/kép)