Jump to content

Csökkenthető a háziállat-allergia tünete

2016. 09. 23. 07:00

Imádod a macskákat, de nem tarthatsz otthonodban cicát, mert az állat közelében allergiás rohamot kapsz?

Nem a macska szőre az, ami az allergiát kiváltja, az csupán csak a közvetítő. Az igazi allergént a cica lehámlott elhalt bőrdarabkái jelentik. Még csak nem is muszáj nagy bundával rendelkező cica közelében lenni, ha allergiás vagy a macskára, hiszen a csupasz cicák bőréről ugyanúgy leválnak az elhalt hámsejtek, amelyek az allergiát okozzák. A cicák vagy a kutyusok szőrére tapadnak az allergének és egy simogatással, az állat nyálával az ember bőrére is kerülhet, amely azonnal allergiás reakciót válthat ki.

Le lehet azonban csökkenteni az allergének mennyiségét úgy, hogy felmérjük első körben, valaki a családban allergiás-e a háziállatra. Amennyiben senki nem tanúsít se a kutya, se a macska közelében semmi szokatlant, akkor be lehet szerezni egy négylábú családtagot.

Az is tarthat ám cicát vagy kutyát, aki allergiás rájuk, de legyen a szabadban. Ez jelentősen enyhíti a tüneteket. A rendszeres, heti fürdetéssel is hozzá lehet járulni az allergének csökkentéséhez. A szőnyegek, a kárpitozott bútorok az allergének gyűjtőhelye lehet, ezért ezektől a daraboktól érdemes megválni.

Az allergiagyógyszerek szedésével lehet kezelni az állatallergia tüneteit, ám ha a készítmény szedését abbahagyjuk, az allergia azonnal visszatér.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)