Jump to content

Cica a pácban

2016. 10. 25. 06:00

Nagy csavargásra adhatják fejüket a macskák. Persze, hogy nagyobb az esély arra, hogy bajba keveredhetnek. Akárcsak a szingapúri cica.

Bejárta a Facebookot és a világhálót annak a cicának a híre, amelyik úgy döntött, hogy a 12. emeleti lakásból távozik. Ha nem az ajtón, akkor más módon. Mivel az ajtó zárva volt, így maradt az ablak. Így történt meg, hogy a kis macsek hirtelen a hihetetlen magasságban egy párkányon találta magát. Ami jó ötletnek tűnt, az hamarosan rettegéssé és hangos nyávogásba torkollott.

Általában közreműködnek az állatok megmentésükben, ha egyértelművé válik számukra a mentési kísérlet. Ez a cica azonban kikerülte a hurkot, de nem lehetett hagyni, hogy tovább lavírozzon a párkányon. Addig kísérleteztek, amíg végül a nyakán akadt a hurok, és sikerült a lakásba beemelni a cicát.

Történt már olyan eset, amikor a gazdi értetlenül állt macskája eltűnése előtt, hiszem a tömblakásban élő cica egyszer csak szőrén-szálán eltűnt. Se puffanást nem lehetett hallani, de sérült állatot sem láttak a környéken, a macskának nyoma veszett. Persze a cicák ügyesen kormányozzák farkukkal magukat abba az irányba esés közben, hogy végül lábra essenek és még ráadásul sértetlenül is érnek földet.

Ha egyszer egy macska arra szánja rá magát, hogy a tömblakásból menni akar, akkor megy.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)