Jump to content

Ilyen létezik? Sajnos igen

2016. 12. 02. 07:00

A pénz hajkurászása megőrjít embereket. A nyereségvágy érdekében olyan rémtetteket tudnak megtenni, hogy ép eszű ember el sem tudnál képzelni. Kanadában óriási botrányt keltett a szfinx cicának tűnő állatok értékesítése.

A szfinx macskát nevezik kanadai szőrtelen macskának is. Igazából a házimacska egy olyan ritka mutációja, amely során a cica csak pehely szőrtakaróval rendelkezik. Mindenben ugyanolyanok, mint a házimacskák, csak épp kevesebb szőrrel rendelkeznek.

Egy kanadai nő ilyen cicákkal kereskedett. Azaz csak kereskedett volna, ha valóban szfinxeket árult volna. Habár a kezei közül kikerülő, darabjáért hétszáz dollárt kérő nő nem kanadai szőrtelen macskát árult. Azok a cicák, amelyekkel a nő kereskedett, néhány nap alatt kiderült, hogy nem azok, amiknek eladták őket. Az átvételkor a cicák valóban csupaszok voltak, csakhogy azért, mert a szőrét leborotválták, a bajusz szőreit kitépkedték. A cica teste a borotválás következtében meg is sérült, a farka úgyszintén.

Az a gazdi, aki a már meglévő szfinx cicái mellé egy újabbat akart volna, észrevette, hogy az új kedvence nem viseli el a többi csupasz cica társaságát. Elvitte állatorvoshoz, aki közölte a hírt, hogy egy teljesen normális házi cicáról van szó, aki a szőrtelenítési műveletkor több helyen megsérült, még a farka is veszélyben volt. Úgy tűnt, hogy lehet amputálni kell.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)