Jump to content

Ügyeskedni kell a gyógyszer bevételéért

2017. 04. 20. 19:00

A cicáink annyira kedves és szinte mindent túlélő állatok, hogy nem is hisszük el, képesek megbetegedni. Egészen addig nem, amíg nem történik meg.

Ha felelős állattartók vagyunk, akkor az első jel után állatorvoshoz fordulunk, aki előfordul, hogy gyógyszert ír fel a macska számára. Na igen, de nemcsak a gyerekek nem szeretik a sokszor bizarr, keserű ízű gyógyszereket, hanem az állatok, köztük a cicák sem. Pedig ha az orvos felírta, akkor be kell vennie azt, ha tetszik, ha nem. De mégis hogyan?

A cicáink játék közben is képesek karmolásokat ejteni rajtunk, de a gyógyszer bevételét sem biztos, hogy megússzuk a járulékos karomnyomok nélkül. Mégis feláldozzuk karunkat azért, hogy kedvencünk gyógyuljon.

Ha kicsi tabletta formájában kell a macska szervezetébe juttatni a gyógyszert, akkor az egy adag májkrémbe is bele lehet rejteni, és ha minden jól megy, akkor gond nélkül le is nyeli. Azonban könnyen lehet, hogy a finomságot lenyalja a gyógyszerről, azt pedig érintetlenül árválkodni hagyja. Éppen ezért akár porrá is lehet zúzni a gyógyszert, és így belekeverni az ételébe. Ne adj neki túl nagy adagot, hiszen az a cél, hogy a gyógyszer egészét elfogyassza. Létezik már egy olyan megoldás, egy olyan termék, amelyek akár állatkereskedésben is be lehet szerezni. Ez a kis alkalmatosság lényegében az állat szájába lövi a gyógyszert, amelyet kénytelen lenyelni, ám ehhez le kell fogni a cicát, így stresszel is párosul.

Ha folyadék formájában kell beadni a gyógyszert, azt fecskendővel tedd meg.

Érdemes a gyógyszer beadását valami olyan más tevékenységhez kötni, amelyet a macskánk szeret. Egy játék, egy jutalomfalat, és a kritikus pillanatot hamar el lehet feledtetni kedvencünkkel.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)