Jump to content

Tiszta gazdi vagy, odafigyelsz, mégis büdös van?

2017. 05. 06. 19:00

Magára és a környezetére igényes ember vagy, mégis otthonod bűzlik? Bizony, akármilyen édesek, de házi kedvenc mellett ez előfordulhat.

Keressük és vágyjuk is a cicák társaságát. Olyan jó érzés, amikor a puha szőrpamacs kiköveteli a figyelmed. Jót tesz az ember mentális és fizikai egészségének is. Nem véletlenül terápiás állatok a macskák. Csakhogy dühbe is hozhatnak akkor, ha dolgukat nem megfelelő helyre végzik, nyomot hagynak maguk után az otthonunkban. Bármilyen kellemetlen is, a problémát meg kell oldani, és nem az a megoldás, hogy megszabadulunk a macskától.

Aki tapasztalt macskás, az jól tudja, hogy ahány cicával osztja meg otthonát annyinál eggyel több alomtálca szükséges. Nem minden cica megátalkodott mellé vagy máshová piszkoló. Ha mégis az igaz rád, hogy a te cicád mindig az alomtálcát használja, kimondottan szerencsés vagy. Ha kevésbé vagy szerencsés macskáddal, akkor érdemes egy plusz alomtálcát elhelyezni kedvencednek.

A mindenfelé pisilés feszültség miatt is lehet. Éppen ezért érdemes egy olyan magaslati helyet biztosítani a cicádnak, ahová el tud húzódni. Szeretnek a magasból széttekinteni, és talán ez is megnyugtatja.

Ha már nagyon kiborító a helyzet és az állapot, akkor érdemes megfigyelned, hogyan viselkedik macskád. Mikor evett, mikor indultál el otthonról, mikorra értél haza. Mikor evett és mikor végezte a dolgát? Talán a cicád üzen neked, csak te nem érted? Hátha ez alapján valamiféle megoldásra jössz rá.

Előfordulhat, hogy valamilyen egészségügyi probléma okozza a vizelettartási nehézséget. Ha erre gyanakszol, feltétlenül keresd fel az állatorvost.

Az összevissza pisilő cica szagot hagy maga után. Egy mosás megszabadíthat a szagoktól, de nem mindent tudunk kimosni. Semmi gond, ha a háztartásodban van szódabikarbóna. Ha nincs, akkor is könnyen és fillérekért beszerezhető. Csak rá kell a foltra szórni. Felszívja a nedvességet is és semlegesíti a szagokat is.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)