Jump to content

Dorombolás terápiára lenne szükségünk

2017. 06. 15. 19:00

El tudnád képzelni, hogy a munkahelyeden cicák jöjjenek és menjenek és jelenlétükkel ápolják a lelked, miközben a munka frontján tevékenykedsz?

Egy tokiói cég annyira el tudta ezt képzelni, hogy meg is valósította. Egy informatikai cégnél kilenc cica teljesít stresszűző szolgálatot.

Arról már írtunk, hogy a cicák dorombolása oldja az emberben felgyülemlett feszültséget, és ha ezt a munkahelyen tudják feloldani, akkor még jobb. Ezt vetette be a cég is. Nem ez az egyetlen munkahely, ahol bevetették már a dorombolási terápiát. Egy alkalmazott vitte be először saját kedvencét a munkahelyére, ahol mindenki azt tapasztalta, hogy a macska jó hatással volt a gazdáján kívül mindenki másra is. Azóta több cég is alkalmazza a cicák jótékony hatását.

Nemcsak az emberekben megbújó feszültséget oldják fel a doromboló állatok, hanem még a koncentrációs képességet is növelik.

A cicák szabadon közlekednek irodáról irodára, emberektől emberekig, és akinek szüksége van, megtelepedik kis időre az ölében. Néhány perces simogatás és egy kis dorombolás kimondottan jótékonyan hat a munkatársakra.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)