Jump to content

A macskás gazdik zárkózottabbak?

2017. 07. 16. 08:00

A macskás és kutyás gazdikat nemcsak az különbözteti meg egymástól, hogy melyik állatot tartják, hanem más is.

Úgy tartják, hogy azok a személyek kedvelik inkább a cicák közelségét, akik zárkózottabb típusúak, azaz introvertáltak. A macskatartás nem jár azzal, mint amit a kutyatartás megkövetel. A lakásban tartott cicust nem kell naponta legalább kétszer sétálni vinni, de a kutyák számára ez elhagyhatatlan. A cicatartás tehát nem jár olyan társadalmi érintkezéssel, mintha kutyája van valakinek. A kutyasétáltatás közben kapcsolatba kerülhetünk más emberekkel, más kutyákkal is. Ugyanezt a cicákkal nem élhetjük át.

Ha azonban egy cicát, már kicsi korában arra szocializálunk, hogy megtanulja elviselni a hámot, akkor mégiscsak le lehet vinni a tömblakásból akár a közeli parkba is egy kis sétára. Ekkor már a cicás gazdi ugyanúgy átélheti azt, amit a kutyákkal is lehet. Ez azonban csak nagyon kevés cicára és gazdájára igaz. Ebből következik, hogy kevésbé nyitott a lehetőség macskával szociális kapcsolatokat ápolni, mint kutyával.

Mindegy, hogy macskát tartunk otthon, vagy kutyust, ha beteg lesz a gazdi, mindegyik állat jó hatással van az ember lelkére.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)