Jump to content

Mi a baj a cicáddal? - 1. rész

2017. 07. 23. 08:00

Macskatulajdonosként, ha a lakásban él veletek együtt a kedvenc, akkor biztosan minden alkalmatosság megvan azért, hogy a cicád kényelme ki legyen szolgálva. Tudnak azért meglepetéssel szolgálni.

A lakásban tartott cicák szükségleteiket a macskatálcába kiszórt alomba végzik. Előfordulhat azonban, hogy a dolgát rendre alomba végző állat egyszer csak úgy dönt, hogy csomagját inkább a szőnyegen hagyja, vagy az ágyra helyezi.

A gazdi értetlenül áll a történtek előtt. Hová tűnt az ügyes cicája, aki a dolgát mindig a megfelelő helyen végezte el?

A cicáknak megvan a területük, és ha azt nem érzi biztonságban, akkor lehet, hogy elkezdi vizeletével kijelölni. Az ivaros kandúros esetében ez erős szaggal jár, de az ivartalan kandúrok is ugyanúgy jelölhetnek.

Több gazdi említette már azt, hogy ha hosszabb időt távol töltött cicájától, akkor arra ment haza, hogy nem megfelelő helyre ürített kedvence. Mintha bosszúból így akart volna üzenni. Való igaz, hogy a macskák nehezebben szokták meg a változásokat, és annak lehet ez egy reakciója. Ha mindig körülötte van a gazdi, majd eltűnik egy időre, az frusztrálóan hathat a kedvencre. Félelmében pedig úgy cselekszik, hogy körbepisili a lakást. A saját vizeletének szaga ugyanis megnyugtatja.

Most váltottál új alomra? Vagy új alomtálcát vettél neki? Akkor a fokozatosság elvével kell az új tálcához, alomhoz szokatni. Egyes cicák nagyon megszoknak bizonyos termékeket, és attól nehezen térnek csak el. Az új almot ezért érdemes a régivel keverni. Kicsiben kezdeni, majd fokozatosan az újhoz kell szokatni. Új alomtál esetében tegyük a régi mellé. Hadd szokja a látványt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)