Jump to content

Mi a baj a cicáddal? - 2. rész

2017. 07. 24. 07:00

Macskatulajdonosként, ha a lakásban él veletek együtt a kedvenc, akkor biztosan minden alkalmatosság megvan azért, hogy a cicád kényelme ki legyen szolgálva. Tudnak azért meglepetéssel szolgálni… Folytatjuk.

A cicák szeretik a megszokottat, azaz kevésbé tolerálják, ha körülöttük valami megváltozik. Ha eddig a tiszta állatod mindig az alomtálcába ürített, de egy új macskavécé láttán minden máshová végzi a dolgát, csak nem a fedett berendezésbe, akkor valószínűleg az idegenség okoz neki gondot. Vannak cicák, akiket kimondottan idegesít a macskavécéken található lengőajtó. Egyes cicák nem is hajlandók azon keresztül ki- és bemenni. Lehet a fedettséggel nem is lenne baja, de az ajtóval már igen. Próbáljuk meg úgy, hogy előbb levesszük az ajtót.

A macskák nagyon tiszta állatok, ezért ha az alom nem megfelelően tiszta, akkor keresnek egy annál igényesebb helyet az ürítésre. Erre nagyon kényesek, és a gazdinak nagyon oda kell figyelnie az alom tisztítására.

Arra is emlékeznek, ha valaki rosszul bánt velük, ezért, ha olyan személy van a közelében, akihez rossz emlék fűződik, akkor is előfordulhat, hogy félelmében máshova vizel.

A költözés nagy változás mindenki életében. Ne várjuk, hogy cicánkat, azt a lényt, aki ragaszkodik helyéhez, minden átmenet nélkül feltalálja magát az új otthonban.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)