Jump to content

Hogyan hűtsd cicádat a nagy melegben?

2017. 08. 03. 06:00

Mindenkit kínoz a meleg. A megfelelő folyadékfogyasztás létszükséglet ezekben az időkben. Nemcsak számunkra fontos, de állatainknak ugyanúgy.

Habár macskáinkat nem látjuk annyit inni, mint a kutyusokat, de a hőségben oda kell figyelni rájuk is. A cicák és a víz kapcsolata nem csak fürdéskor nem a legjobb, de ha a vízivásról van szó, akkor sem a leglelkesebb.

Márpedig, ha leginkább száraz eledel van kitéve a macska elé, akkor még fontosabb a vízre odafigyelni. A kánikulában azt is megtehetjük, hogy jeget teszünk az ivóvízbe, így ha nem is vagyunk otthon egész nap, a vize sokkal tovább marad kellemes hőmérsékletű.

Ha hosszúszőrű a kedvencünk, akkor cicakozmetikussal némileg megszabadíthatjuk a nagy bundától. Ezzel könnyíteni lehet a cicánknak azon, hogy kényelmesebben érezzék magukat a nagy melegben. Ez leginkább azoknak a cicáknak megoldás, akik csak a lakásban élnek. Az a cica, amelyik kijárhat a lakásból, nagyobb veszélynek van kitéve, ha bundája meg van nyírva.

Ebben a nagy melegben sokkal nagyobb biztonságban vannak azok a cicák, akik nem járhatnak ki. Ha azt tapasztalod kedvenceden, hogy görcsroham kínozza, hogy túlságosan liheg, esetleg nyáladzik és kapkodja a levegőt, akkor lehet hőgutát kapott, ezért a lehető leggyorsabban állatorvoshoz kell vinni az állatot.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)