Jump to content

Bandi, a hófehér párduc története – 1. rész

2017. 08. 08. 20:00

Ha macskatulajdonos vagy, bármi megtörténhet. Hidd el, hogy bármi. Mesélünk most egy cicáról, aki hét életéből már kettőt leélt. Igaz történet alapján.

Aznap nagyon meleg volt. Nagyjából éppen három évvel ezelőtt egy kislány és az anyukája úgy döntöttek, hogy a lakótömb körüli játszóteret birtokba veszik. Hiába volt nagyon meleg, a kislány hajthatatlan volt. Később erre is meglett a magyarázat, hogy miért kellett akkor és csakis a legnagyobb hőségben oda menniük.

Csak néhány tíz méterre volt a játszótér a tömbjüktől, de már szinte az első métereken egy nagyon rosszul festő kiscica csapódott a kis családhoz. Borzasztó állapota csak még rosszabb küllemet festett az amúgy édes kiscicának. Persze, hogy a kislány azonnal leguggolt hozzá. És persze, hogy a kiscicának több sem kellett, onnantól fog a kislány nyomában volt.

Anyukája következetes szülőként megmondta a kislánynak, hogy bármennyire is szeretnék, nem lehet a cicát a lakásba felvinni, nem oda való. Nem tetszett a gyermeknek, de szinte figyelmen kívül hagyta ezt, annyira elvarázsolta a gyerkőcöt a cica.

Hamar megunták a játszóterezést, nagy volt a hőség. Az irányt otthonuk felé vették, de a cica nem tágított a kislány mellől. A tömbhöz érve, már a lépcsőkön felfelé haladva a kislány arcán hatalmas krokodilkönny csordult végig. Nem csak ő volt az egyetlen, aki sírt. Az árva, gazdira váró cica az ajtó másik oldalán nézett a két emberre nagyon kétségbeesetten.

Az anya lelkén volt a döntés. Vagy elnéz a cica mellett és a sorsra bízzák a nagyon rosszul festő kiscicát, vagy feladja elveit, és mégiscsak felviszik magukkal a lakásba az árva állatot.

Győzött az állatbaráti szeretet, habár úgy egyezett meg anya és lánya, hogy csak addig marad a cica, amíg meg nem erősödik, később pedig a nagypapához kerül, ahol kert is van, jó dolga lesz a cicusnak.

Napok alatt megerősödött a cica, amelyik kis kandúr volt, így lett a szerencsétlen külsejű és sorsú kiscicából Kandúr Bandi, röviden Bandi.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | a szerző saját képei/képek)