Jump to content

Bandi, a hófehér párduc története – 2. rész

2017. 08. 09. 20:00

Ha macskatulajdonos vagy, bármi megtörténhet. Hidd el, hogy bármi. Mesélünk most egy cicáról, aki hét életéből már kettőt leélt. Igaz történet alapján.

Ahhoz képest, hogy az anya nem akart macskát a lakásba, hamar boldog cicatulajdonossá váltak. Az eltervezett egy hétből hamar egy hónap lett, és mire észbe kaptak, boldog cicatulajdonossá vált anya és kislánya. Sosem volt még macska a háznál, nem voltak felkészülve egy kismacska tartására. Mivel azonban magukhoz szokattak egy kiscicát felelőssé váltak érte, így állatorvoshoz kellett vinni, hogy felerősödjön a cica. Hamar rendbe is jött Bandi, mert nem volt másra szüksége, mint szeretetre, gondoskodásra, törődésre.

Bandi úgy viselkedett az anyával, mint gazdájával, akire mindig lehet számítani, aki enni ad neki, de a kislány volt az igazi játszótársa.

A negyedik emeleten való élet azonban más lehetőségeket tartogatott a fehér kandúr számára, mint a kertben is vadászó cicáknak. Nem érte annyi inger, nem tudott bogarászni, vadászni. Hiába volt számos játéka, az erkélyről mindig áhítozva nézett le a szabadba. Látszott, hogy szíve szerint ott lenne.

Már második éve a családdal volt Bandi, azóta átesett egy ivartalanítási procedúrán is. Mégis vágyakozott el. Az erkélyládákon lavírozva járt-kelt, még a szomszédba is szívesen fogadták, hiszen nem csinált semmi rosszat, csak meglátogatta a kedves embereket.

Egy téli napon is ugyanúgy ment minden, mint máskor. A reggeli szellőztetéskor Bandi kiment az erkélyre, vissza azonban már nem jött. Habár senki nem látta, de szinte biztos, hogy leesett 12 méter magasból. Hiába kereste a kis gazdi és az anyukája, sehol nem találták. Plakátokat készítettek, mindent megtettek azért, hogy Bandi épségben hazakerüljön. A legrosszabb a bizonytalanság volt. Mi van, ha úgy esett le, hogy baja lett, valahová elhúzódott és senki nem tud neki segíteni? Kétségek között keresték a hófehér párducot.

Egyik nap megszólalt a telefon, Bandi miatt keresték az anyukát. Bizony, Bandi él, a közelben van, semmi baja nincs, viszont nagyon bizalmatlan az emberekkel. Közel két hónapon keresztül ment a „hajtóvadászat”, hogy végre befoghassák a cicát. Végig a közelben volt, több helyen etették is, de megfogni senki nem tudta, pedig ismerték azt is, hogy honnan való.

A legrosszabb az volt, hogy a tél leghidegebb időszakában tűnt el. Akkor, amikor a hőmérő higanyszála a mínusz 15 fok alá is süllyedt.

Aztán áttörést történt. Egy sms formájában jött a hír, Bandit sikerült befogni. Még aznap hazakerült, és onnan folytatta panellakó életét, ahol abbahagyta. Egy életét már elpazarolta, de fizikai állapotán nem nagyon hagyott nyomot Bandi kalandos utazása.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | a szerző saját képei/képek)