Jump to content

A boldog együttélés a cél

2017. 08. 15. 07:00

Nagyon sokan osztjuk meg az otthonunkat különféle állatokkal. Mindegyiknek más az igénye. Úgy kell együtt élnünk, hogy mindenki jól érezze magát.

Mielőtt meggondolatlanul belemennénk egy kisállat beszerzésébe, át kell gondolnunk, hogy a választott állatfaj számára megfelelő lenne-e az otthonunk. Ha nem az, de az állatot nagyon szeretnénk, akkor állatbaráttá kell tenni. Csak akkor lehet nyugodt és kiegyensúlyozott az állatokkal való együttélés, ha jól érezhetik magukat a lakásban is, de úgy, hogy ők sem okoznak számunkra fennforgást.

Ha unatkoznak, túl kevés inger éri a lakáson belül élő állatainkat, akkor keresnek szórakozást maguknak. Az pedig a gazdi számára nagy valószínűséggel nem öröm. Tönkretehetik használati tárgyainkat, bútorainkat, pusztán csak azért, mert unatkoznak. Az sem mindegy, hová végzik el dolgukat. Hogy minden zökkenőmentes legyen, érdemes olyanná tenni a lakást, hogy mindenkinek jó legyen.

Legyen saját kuckójuk, vagy legalább ágyuk a kutyáinknak, cicáinknak, ahová elhúzódhatnak. Szeretnek ott ülni, feküdni, ahol mi is. Ha meg akarjuk védeni az ülő- és fekvőalkalmatosságok kárpitját, akkor le kell takarni egy pléddel, így is ráfeküdhet az állat, és kárt sem tesz.

Cicás gazdik már rájöttek arra, hogy ha nem szereznek be egy direkt körömélesítésre szolgáló tárgyat, akkor a bútoraik bánják.

Az csak egy dolog, hogy gondoskodsz elegendő ételről, de törekedj arra is, hogy az etető megfelelő magasságban, elérhető legyen.

Szeretik látni, hogy mi történik odakint, ezért amennyiben lehetséges, biztosíts helyet az ablak közelében (a biztonságosság jegyében), hogy kiláthasson.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)